Vepřová kýta na černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta na černém pivu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
120 g | Kečup |
1 ks | Klobása vepřová |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 203,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Klobása vepřová, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta na černém pivu postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme se solí, maso nakrájíme na kostky, klobásu a cibuli na tenčí kolečka. |
2 | Na oleji osmažíme maso, osolíme, opepříme, přidáme kečup, česnek, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme. |
3 | Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu, cibuli, promícháme, necháme prohřát a podáváme. |