Krémová bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová bramboračka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3423 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Polévkové koření Maggi |
0,2 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 44,7mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření Maggi, Smetana 33% (šlehačka), Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová bramboračka postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu na másle, směs zalijeme vodou a osolíme. |
2 | Přidáme nakrájené brambory na kostičky, polévku vaříme 15 min., poté rozmixujeme, přidáme francouzskou zeleninu a hrášek a vše krátce povaříme. |
3 | Nakonec polévku okořeníme a ochutíme smetanou. |