Canneloni zapečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Canneloni zapečené se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34241 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Canneloni |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
200 g | Cuketa |
150 g | Lilek |
40 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
7 g | Oregano sušené |
2 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
300 g | Sýr kozí |
60 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
10 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 613,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Oregano sušené, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr kozí, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Canneloni, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Canneloni zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nakládaná rajčata slijeme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky, cuketu a lilek na větší kostičky a česnek prolisujeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lilek a cuketu, orestujeme, přidáme česnek, ochutíme cayenským pepřem, oreganem, tymiánem, osolíme a opepříme. Promícháme a odstavíme z ohně. Nyní přimícháme rozdrobený kozí sýr. Touto směsí naplníme canneloni. |
3 | Do pánve vložíme scezená rajčata, cbuli a mrkev. Osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a 10 minut podusíme pod pokličkou. |
4 | Do pekáčku vyskládáme canneloni, přelijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem pecorino a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. |