Kapr smažený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr smažený na pivu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
800 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 193,3mg |
Draslík | 725,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 131,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr smažený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra naporcujeme a osolíme 1/4 lžičky soli. Česnek utřeme se zbylou solí a vmícháme do piva, v kterém jsme rozšlehali vejce. |
2 | Porce kapra obalujeme v mouce, vejci s pivem a ve strouhance. Smažíme na oleji. |