Bábovka z vaječného likéru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka z vaječného likéru
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3453 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 ml | Koňak vaječný |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka polohrubá |
250 ml | Olej stolní |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 227,8mg |
Draslík | 320,4mg |
Vláknina | 212g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Koňak vaječný, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka z vaječného likéru postup přípravy receptu:
1 | Vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny. |
2 | Za stálého míchání přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva. |
3 | Nalijeme těsto do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 45 min. |