Vepřové v míse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové v míse
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Koření grilovací |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
200 g | Párky Vídeňské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kostka | Polévkové kostky Vitana |
20 dkg | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
80 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 kg | Vepřová kýta |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 213,4mg |
Draslík | 905,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 36,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Párky Vídeňské, Salám měkký, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45%, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové v míse postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme, naklepeme a osolíme maso. |
2 | Česnek, cibuli, salám a párky nakrájíme na kolečka, sýry na plátky. |
3 | Ohnivzdurnou misku vymažeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Dokud máme suroviny, vrstvy střídáme. Podlijeme vodou do 3/4, přidáme masox a omáčky. |
4 | Pečeme v troubě asi 1 hodinu. |