Hovězí steak s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak s bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
4 polévková lžíce | Kapary |
25 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 hrnek | Rajčata Cherry |
4 polévková lžíce | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Sůl |
400 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 173,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Salát hlávkový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Naporcujeme očištěné hovězí steaky na stejně velké díly a v hrnci rozpálíme máslo. Steaky v něm zprudka opečeme a zalijeme je vínem, osolíme, opepříme a vložíme je do vyhřáté trouby na 200˚C. |
2 | Steaky pečeme asi 30 minut, poté necháme asi 15 minut odstát. Mezitím do hrnce nalijeme zbytek vína, přivedeme k varu a maso jím zalijeme. |
3 | Nakrájené kapary smícháme s řeřichou, pažitkou a rozetřeme na hovězí steaky. Talíř ozdobíme hlávkových salátem a cherry rajčaty. |