Filet z tresky s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filet z tresky s fenyklem
Filet z tresky s fenyklem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Ančovičky konzervované |
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
250 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 kg | Filety z tresky tmavé |
10 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
10 g | Řeřicha |
125 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 539,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Řeřicha, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filet z tresky s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený fenykl a zvolna smažíme 5 minut, průběžně promícháváme, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout. |
2 | Odstavíme, přimícháme nakrájené ančovičky, petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř. |
3 | Steaky z tresky vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy a každý zvlášť pokryjeme vrstvou směsi ančoviček a fenyklu, kterou přitiskneme rukou. |
4 | Maso pokapeme olejem z ančoviček a dáme je na 15-20 minut péci do předehřáté trouby na 200 °C, až maso zmatní a snadno se uvolňuje od kostí. |
5 | Hotové steaky dáme na vyhřáté talíře. Ozdobíme je plátky citronu, snítky kopru a řeřichy a servírujeme. |