Recept

Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34709

Ingredience

1000 g Jehněčí hřbet
2 polévková lžíce Majoránka
100 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 946 kcal
Kilojoule 3 959kJ
2% Sacharidy 9 g
110% Tuky 82 g
18% Sodík 351 mg
80% Bílkoviny 45 g

Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté a osušené bylinky nasekáme.

2

Olivový olej smícháme s česnekem a nasekanými bylinkami. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Zabalíme do fólie a necháme asi 8 hodin v chladničce.

3

Maso vyjmeme z marinády a bylinky odstraníme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z marinády a maso na něm po všech stranách zprudka opékáme asi 5 minut. Vyjmeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a v silně vyhřáté troubě pečeme 15 minut.

4

Přidáme omytá a osušená rajčata a na každé položíme lžičku bylinek z marinády. Pečeme dalších 10 minut. Zbylé bylinky rozdělíme na maso a ve vypnuté troubě necháme 10 minut táhnout.

5

Jehněčí hřbet podáváme s pečenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept