Recept

Švestková omáčka s uzenou krkovičkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34944

Ingredience

2 ks Hřebíček
100 g Mandle
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
250 g Povidla švestková
3 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
500 g Uzená krkovička vařená
3 dl Voda pitná
3 dl Vývar z hovězích kostí
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 115kJ
12% Sacharidy 43 g
78% Tuky 58 g
11% Sodík 217 mg
19% Bílkoviny 11 g

Švestková omáčka s uzenou krkovičkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme povidla, zalijeme vodou, pořádně promícháme, přidáme skořici, hřebíček a pomalu vaříme, až do rozvaření povidel.

2

Do rozvařených povidel přidáme nakrájené švestky, plátky mandlí a sůl.

3

Zvlášť v hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem, pomalu ji přiléváme do omáčky a společně vaříme do zhoustnutí přibližně 20 minut.

4

Povidlovou omáčku servírujeme na teplém talíři s krkovičkou a houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept