Recept

Pečená kachna s nádivkou a medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35005

Ingredience

2 ks Cibule červená
40 g Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Jablka
2,5 kg Kachna domácí
300 g Kaštany jedlé
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Med včelí
700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

118% Kalorie 2,325 kcal
Kilojoule 9 727kJ
19% Sacharidy 68 g
264% Tuky 198 g
20% Sodík 401 mg
108% Bílkoviny 61 g

Pečená kachna s nádivkou a medem postup přípravy receptu:

1

Jedlé kaštany křížem nařízneme a vaříme zhruba 15 minut ve vodě. Poté kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.

2

Z neoloupaných jablek vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na měsíčky. V misce plátky jablek smícháme s citronovou šťávou a strouhanou citronovou kůrou, přidáme cibuli a kaštany a dobře promícháme.

3

Kachnu očistíme, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Vnitřek kachny naplníme směsí jablek, podlijeme pivem (80 ml odložíme) a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.

4

Po zhruba hodině poklici odstraníme poklici, kachnu potřeme medem smíchaným s odloženým pivem a dopečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept