Husa s jablky pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa s jablky pečená na pivu
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Husa domácí |
2 ks | Jablka |
100 ml | Mléko polotučné |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 333,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husa domácí, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa s jablky pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a necháme alespoň hodinu v chladu. Poté celou husu potřeme mlékem, vložíme ji do pekáče, ten vložíme bez poklice do hodně vyhřáté trouby a pečeme. Po deseti minutách teplotu snížíme, husu podlijeme skleničkou piva a pečeme. |
2 | Zhruba po dvou hodinách k huse přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a jablka bez jádřinců nakrájená na čtvrtky. |
3 | Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, podléváme pivem a poléváme výpekem. |