Pečené jehněčí na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí na rozmarýnu
Pečené jehněčí na rozmarýnu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35080 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
5 g | Bobkový list |
0,5 kg | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí kýta |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 137,2mg |
Draslík | 936,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, necháme vcelku, prošpikujeme na plátky nakrájeným česnekem a položíme na sádlem vymaštěný pekáč. Na pánvičce zahřejeme olej, máslo, posypeme mletou paprikou a polijeme maso na pekáči. |
2 | Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, rozmarýn, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 80 minut. |
3 | Vytáhneme maso z trouby, přidáme na silnější kolečka nakrájené brambory a vrátíme ještě na 40 minut dopéct. |
Poznámka
Pečené jehněčí podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. Na talíři ozdobíme rozmarýnem.