Recept

Jehněčí guláš po turecku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35174

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bobkový list
350 g Brambory
1 ks Cibule
350 g Jehněčí maso
0,5 kávová lžička Kopr čerstvý
6 ks Olivy černé
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
3 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,040 kcal
Kilojoule 4 353kJ
20% Sacharidy 71 g
88% Tuky 66 g
230% Sodík 5 g
58% Bílkoviny 32 g

Jehněčí guláš po turecku postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky a zbavíme ho loje a chrupavek. Dáme do teflonové pánve a bez tuku prohříváme, dokud nepustí šťávu.

2

Rozkrájíme na 8 dílů cibuli, přidáme ji s rozetřeným česnekem k masu a 4 minuty smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou papriku, vinný ocet, pokrájená rajčata, bobkový list, rajčatový protlak, šalvěj, kopr, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut.

3

Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do guláše a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme 30 minut, dokud nebudou měkké.

4

Přidáme rozpůlené olivy bez pecek a povaříme 5 minut. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept