Závitky z kančí kýty plněné zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kančí kýty plněné zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
3 ks | Jablka |
4 ks | Jalovec |
800 g | Kančí kýta |
80 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
120 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 351,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 512,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jablka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový, Solamyl - bramborový škrob, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kančí kýty plněné zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec rozdrtíme, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nahrubo nastrouháme. |
2 | Na másle zpěníme slaninu s cibulí, přidáme jablka a chvíli smažíme. Poté přidáme jalovec a promícháme se zelím. |
3 | Na plátky navrstvíme zelnou směs, zavineme a sepneme jehlami. Závitky opečeme na oleji, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme a držíme na teple. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme. |