Zajíc pečený v červeném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc pečený v červeném zelí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
6 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Koření Zvěřina |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř černý celý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 kg | Zaječí maso |
700 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 359,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc pečený v červeném zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na klínky, posypeme drceným kořením, přidáme bobkový list, zalijeme pivem a pod fólií necháme přes noc v chladničce. |
2 | Druhý den zajíce vyjmeme z piva, osolíme, posypeme kořením na divočinu a opečeme ze všech stran na oleji. |
3 | Osmažené maso přeložíme na mísu, ve výpeku rozpustíme máslo, přisypeme drobně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek a necháme zpěnit. Poté přimícháme pokrájené zelí a cukr. Přilijeme polovinu piva, v němž se marinoval zajíc, osolíme a promícháme. Na zelí položíme porce zajíce a pod poklicí pečeme. Během pečení přiléváme zbylé pivo. |
4 | Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a zajíce dopečeme. |