Grilovaný uzený bůček s pivní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný uzený bůček s pivní omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35279 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Vepřový bok uzený |
Na omáčku | |
---|---|
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
9 polévková lžíce | Povidla švestková |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 388,6mg |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 751,1mg |
Vláknina | 286,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Balsamico ocet, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný uzený bůček s pivní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omáčku připravíme smícháním povidel s olejem, octem, pivem, solí a pepřem. Vymícháme dohladka. |
2 | Uzený bůček nakrájíme na silné plátky, opepříme, posypeme paprikou a ugrilujeme. |
3 | Připravenou omáčku podáváme ke grilovanému masu. |