Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí
Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 35325 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Vepřová kýta |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Hořčice krémžská |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Olej olivový jedlý |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 180,5mg |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 518,1mg |
Vláknina | 222,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová kýta, Bazalka, Koriandr čerstvý, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice krémžská, Olej olivový jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky s bylinkovou hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Čerstvou bazalku, koriandr a pažitku smícháme s kremžskou hořčicí a olivovým olejem. Kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, které pak z obou stran potřeme připravenou směsí. |
2 | Na pánvi necháme rozpálit menší množství slunečnicového oleje do kterého pak klademe porce masa a smažíme 3-6 minut podle tloušťky jednotlivých kusů tak, aby byly dobře propečené. |
Poznámka
Podáváme s brambory.