Beraní guláš se smetanou a fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beraní guláš se smetanou a fazolovými lusky
Beraní guláš se smetanou a fazolovými lusky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35369 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
300 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce | Saturejka |
800 g | Skopové výsekové |
1,5 dl | Smetana zakysaná15% |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Paprika mletá sladká, Saturejka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Skopové výsekové, Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Beraní guláš se smetanou a fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme, přelijeme horkým odvarem ze saturejky. Z masa odřežeme tuk, který pokrájíme na drobné kostičky. |
2 | Očistíme a omyjeme cibule a mladé fazolové lusky. Cibuli pokrájíme nadrobno, lusky nakrájíme zešikma na kousky dlouhé přibližně 4 cm. V kysané smetaně rozmícháme hladkou mouku. |
3 | V hrnci si vyškvaříme tuk (lůj) z masa. Pak přidáme sádlo a rozpálíme ho. Přidáme cibuli, zpěníme ji dozlatova, přimícháme sladkou a pálivou papriku a pepř. Papriku krátce osmažíme (jen aby se nám rozpustila), přidáme maso a vše zprudka orestujeme. Podlijeme 3 dl vody, přidáme sůl a dusíme pod poklicí 35-40 minut. Když je maso téměř měkké, přimícháme fazolové lusky a bobkový list. Dále dusíme přibližně 20 minut. |
4 | Ke konci vaření přimícháme bílé víno, povaříme 1-2 minuty a za stálého míchání přilijeme smetanu. Krátce a pomalu (2 minuty) vaříme a odstavíme z plotny. |
5 | Dochutíme solí, pokud chceme mít guláš pikantnější, přimícháme trošku octa. |
6 | Beraní guláš podáváme horký. |
Poznámka
K beranímu guláši podáváme podle chuti brambory, knedlík nebo chleba.