Jehněčí marocké s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí marocké s kuskusem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35406 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
425 g | Cizrna |
3 ks | Cuketa |
125 g | Datle |
500 g | Jehněčí maso |
300 g | Kuskus |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tuřín |
6 dl | Voda pitná |
6 dl | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 695,6mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cuketa, Datle, Kuskus, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Tuřín, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Jehněčí maso, Mrkev kořen, Olej olivový, Rozinky tmavé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí marocké s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm na malé kousky pokrájené jehněčí maso cca 3 minuty. Poté jej vyjmeme a dáme stranou. |
2 | Do pánve přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do měkka, přidáme česnek, zázvor, papriku, chilli, skořici a minutu smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou mrkev, rajčata, tuříny, cizrnu, rozinky a jehněčí. Zakryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Vaříme 12 minut. Přidáme pokrájené cukety, datle a sůl. Zakryjeme a vaříme 8 minut. |
3 | Do mísy nasypeme kuskus, přidáme lžičku soli a nalijeme na něj vařící vodu. Necháme stát 5 minut, poté vidličkou načechráme. |
4 | Na talíře nasypeme kuskus, ve středu uděláme prohlubeň, vyplníme ji směsí s jehněčím z pánve a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Datle použijeme vypeckované a rozpůlené.