Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35516 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
330 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
300 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 38,7mg |
Draslík | 536,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Šafrán vložíme do 60 ml teplé vody. Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. |
2 | Zatímco se těstoviny vaří, omyjeme čerstvý špenát. Listy vložíme do hrnce pouze s tou vodou, která ulpěla na listech. Dochutíme solí a pepřem. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek. |
3 | Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na vysokém ohni 5 minut, až je špenát měkký. Hrncem během dušení několikrát zatřeseme. Poté ze špenátu vymačkáme co nejvíce vody a nakrájíme ho na kousky. |
4 | Ricottu smícháme se scezenou šafránovou vodou, špenátem, přilijeme jednu naběračku vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem. A vše důkladně promícháme. |
5 | Uvařené těstoviny slijeme. Těstoviny smícháme se směsí špenátu a ricotty. Můžeme servírovat s nastrouhaným parmezánem. |