Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35703 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
240 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Nádivka | |
---|---|
120 g | Cukr krystal |
500 g | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 87,7mg |
Draslík | 103,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krystal, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tvrdý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kypřicí prášek, nastrouhaný tvaroh a máslo rozdělíme na kousky. Nožem propracujeme na jemné těsto, mezitím přiléváme po troškách studenou vodu. |
2 | Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na kulaté pláty. Jedním vyložíme dortovou formu až přes okraj, dno propícháme vidličkou. Naplníme jablkovou nádivkou, zakryjeme druhým plátem a okraje zmáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme vidličkou a v rozpálené troubě pečeme cca 50-60 minut. |
3 | Na nádivku oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a vložíme do mouky a skořicového cukru. Promícháme, rozložíme na těsto a poklademe najemno nakrájeným máslem. |
4 | Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme. |