Jednoduchý recept

Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35703

Ingredience

20 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
240 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
60 g Tvaroh tvrdý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná
Nádivka
120 g Cukr krystal
500 g Jablka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
19% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 68 mg
17% Bílkoviny 9 g

Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kypřicí prášek, nastrouhaný tvaroh a máslo rozdělíme na kousky. Nožem propracujeme na jemné těsto, mezitím přiléváme po troškách studenou vodu.

2

Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na kulaté pláty. Jedním vyložíme dortovou formu až přes okraj, dno propícháme vidličkou. Naplníme jablkovou nádivkou, zakryjeme druhým plátem a okraje zmáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme vidličkou a v rozpálené troubě pečeme cca 50-60 minut.

3

Na nádivku oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a vložíme do mouky a skořicového cukru. Promícháme, rozložíme na těsto a poklademe najemno nakrájeným máslem.

4

Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept