Houbová polévka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s kroupami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35774 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
100 g | Houby čerstvé |
3 g | Kmín drcený |
50 g | Kroupy ječné lámanka |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 104,7mg |
Draslík | 224,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kmín drcený, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kroupy ječné lámanka, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené kroupy přivedeme k varu, osolíme a vaříme. V pánvi ze sádla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme ji opatrně ke kroupám a dobře rozmícháme. |
2 | Mrkev, celer, petržel a houby očistíme, zeleninu nastrouháme nahrubo, houby nakrájíme na plátky, přidáme do polévky, dochutíme pepřem, kmínem a dovaříme. Do odstavené polévky vmícháme opatrně žloutek a podáváme. |