Sardinky zapékané s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky zapékané s bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36186 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Rajčata |
1 kg | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
1,5 dl | Víno bílé |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 669,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky zapékané s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory dáme do hrnce se slanou vodu a přivedeme k varu. Vaříme je pod pokličkou 10 minut, poté je scedíme a vychladlé pokrájíme na plátky. |
2 | Sardinky vykucháme a očistíme - odřízneme jim hlavy a ocasy a podélně je rozřízneme. Otočíme je hřbetem nahoru a pevně stiskneme páteř, aby se uvolnily kosti. Obrátíme je břichem vzhůru a opatrně vytáhneme celou páteř. Omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. |
3 | Rozehřejeme v pánvi olivový olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. |
4 | Plátky brambor rozložíme v zapékací míse vymazané rostlinným olejem, posypeme je osmahnutou cibulí s česnekem, solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí. |
5 | Rozevřeme sardinky, aby byly ploché, kůží dolů je položíme do zapékací mísy, přidáme pokrájená rajčata, tymián, oregano a nalijeme na ně víno. V předehřáté troubě pečeme 40 minut. |
6 | Podáváme horké. |