Polévka ze zelí a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zelí a brambor
Polévka ze zelí a brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36204 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Brambory |
3 g | Kmín drcený |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
1200 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 290,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zelí a brambor postup přípravy receptu:
1 | Bílé zelí nakrouháme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Brambory se zelím vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, ocet a vaříme 15 minut. Mezitím v pánvi na sádle osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu a kousky vařeného uzeného masa. Přidáme i s tukem do polévky a dovaříme. |
2 | Polévku podáváme horkou. |