Jednoduchý recept

Těstoviny s ančovičkami a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36464

Ingredience

8 ks Ančovičky konzervované
6 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Oříšky piniové
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Fettuccine
3 stroužek Česnek
900 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 250kJ
21% Sacharidy 77 g
42% Tuky 31 g
184% Sodík 4 g
90% Bílkoviny 51 g

Těstoviny s ančovičkami a špenátem postup přípravy receptu:

1

Tuhé stonky špenátu odřízneme. Listy opláchneme pod tekoucí vodou a mokré listy vložíme do hluboké pánve. Pod pokličkou vaříme, dokud špenát nezavadne. Občas pánví zatřeseme. Necháme okapat, dáme stranou a udržujeme teplé.

2

Ve velké pánvi přivedeme lehce osolenou vodu k varu, přidáme fettuccine a lžíci oleje a 10 minut vaříme.

3

Rozehřejeme v pánvi 4 lžíce zbylého oleje, přidáme piniová semínka a dozlatova osmahneme. Odstavíme a dáme stranou na později.

4

Do pánve dáme rozetřený česnek a přidáme ančovičky a promícháme se špenátem. Povaříme 3 minuty, vrátíme do pánve piniová semínka.

5

Fettuccine promícháme se zbylým olivovým olejem a přendáme na mísu. Přelijeme je omáčkou z ančoviček a špenátu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept