Recept

Dušené skopové nadivoko

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36486

Ingredience

60 g Celer bulvový
5 g Jalovec
20 g Mouka pšeničná hladká
60 g Mrkev kořen
2 dl Olej olivový
60 g Petržel kořen
1500 g Skopová kýta
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
1 l Voda pitná
Na marinádu
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
1 dl Ocet kvasný lihový
100 g Petržel kořen
10 g Sůl
4 l Voda pitná
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 190kJ
2% Sacharidy 6 g
106% Tuky 80 g
84% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 23 g

Dušené skopové nadivoko postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí, zalijeme vodou s octem a solí, vínem, zatížíme a necháme 5 dní uležet.

2

Uleželé maso vyjmeme, prošpikujeme větší částí slaniny, potřeme solí a drceným jalovcem. Na pánvi rozpálíme zbytek slaniny, maso opečeme dočervena ze všech stran a přendáme do kastrolu. Na výpeku orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme vymačkanou zeleninu z marinády a obložíme maso na pekáči. Podlijeme olejem a vodou a pozvolna dusíme asi 2 hodiny, za častého podlévání šťávou a podle potřeby i vodou. Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, poprášíme moukou a povaříme. Podáváme maso nakrájené na plátky zalité hotovou šťávou.

Poznámka

Je nutno nechat 5 dní v nálevu uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept