Chřest polévaný smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest polévaný smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36498 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest polévaný smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru do poloměkka 3-4 minuty. Necháme okapat a vložíme na teplé talíře. Na pánvi rozmícháme lžíci vody se smetanou a kostičkami sýru Camembert a mícháme tak dlouho, než se sýr rozpustí a se smetanou spojí v omáčku. Touto omáčkou zaléváme uvařený chřest. |
2 | Pokrm podáváme horký. |