Beskydský králík s uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydský králík s uzeným
Beskydský králík s uzeným
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 dl | Bujón zlatý hovězí |
6 stroužek | Česnek |
700 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Moravské uzené maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 942,9mg |
Vláknina | 443,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Králičí maso, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý hovězí, Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydský králík s uzeným postup přípravy receptu:
1 | Králičí omyté a osušené maso - plec a hrudí pokrájíme na porce. Potřeme olejem, česnekem rozetřeným se solí a posypeme pepřem. Maso odložíme do chladničky na 12 hodin odpočinout. |
2 | Druhý den uzené maso (Moravské maso nebo Anglickou libovou slaninu) pokrájíme na malé kostky. Očištěné šalotky pokrájíme na tenké kroužky. |
3 | V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme dorůžova šalotku. Přidáme k ní uzené maso, bobkový list a krátce osmažíme. Přidáme kousky králíka a smažíme společně asi 5-7 minut. Pak přilijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme maso doměkka (asi 35 minut). |
4 | Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Poprášíme moukou, promícháme, opražíme, přilijeme hovězí bujon, vše dobře promícháme a krátce povaříme. |
5 | Porce rozdělíme na talíře, přílohu polijeme šťávou s uzeným masem a podáváme. |
Poznámka
Králíka s uzeným podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami.