Jednoduchý recept

Drůbeží maso s bílým pepřem a zázvorem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36639

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
500 g Drůbeží maso
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kari koření
100 ml Mléko kokosové
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 410kJ
6% Sacharidy 22 g
55% Tuky 41 g
3% Sodík 63 mg
47% Bílkoviny 26 g

Drůbeží maso s bílým pepřem a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Drůbeží maso (nejlépe prsa) nakrájíme na kousky a opepříme ho, přidáme strouhaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na tenká kolečka, kari koření, sůl a solamyl. Vše spolu promícháme a necháme uležet nejméně 12 hodin.

2

Naložené kuřecí maso prudce orestujeme ve wok pánvi na másle a olivovém oleji, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a znovu orestujeme. Jako další přidáme jablko nakrájené na čtvrtky nebo větší kousky a pár minut restujeme. Potom pánev se směsí dáme stranou ze sporáku a nalijeme do ní kokosové mléko. Vše ještě promícháme a prohřejeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept