Recept

Vepřová játra z Beskyd – škračky

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Vepřová játra z Beskyd – škračky 5 1
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36876

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
900 g Játra vepřová
1,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
8% Sacharidy 29 g
39% Tuky 29 g
36% Sodík 726 mg
112% Bílkoviny 63 g

Vepřová játra z Beskyd – škračky postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra omyjeme, očistíme od blan, pokrájíme na hranolky.

2

V hlubší pánvi si zpěníme na oleji s máslem šalotku. Přidáme játra, promícháme a krátce, za stálého míchání, restujeme.

3

Posypeme je drceným kmínem, pepřem, chilli a necháme chvíli dusit pod pokličkou ve vlastní šťávě.

4

Vejce rozšleháme se solí (1–2 lžičky). Když jsou játra vydušená, přimícháme vejce. Mícháme do doby, až vajíčka lehce ztuhnou a obalí nám jednotlivé kousky jater na pánvi.

Poznámka

Podáváme na topinkách potřených česnekem s čerstvou zeleninou: paprikou, rajčetem. Nebo k nim podáváme malé placky – bramboráčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept