Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36930
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 kg Cibule
600 g Cukr krupice
30 g Deko
2 kg Jablka
30 g Kmín celý
100 g Křen strouhaný
8 dl Ocet kvasný lihový
3 dl Olej stolní
20 g Pepř černý mletý
40 g Sůl
6 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 971kJ
11% Sacharidy 39 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 420 mg
6% Bílkoviny 3 g

Babiččino zelí postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce vložíme nastrouhané zelí, na tenké plátky nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, posypeme cukrem, vlijeme ocet, olej, přisypeme Deko, přidáme na plátky pokrájená jablka, kmín, osolíme, opepříme. Poté dobře rukama promícháme, také rukama pomačkáme, zatížíme, přiklopíme a necháme na chladném místě odležet dva dny. Zelí nevaříme, nesterilizujeme, před podáváním vybereme z hrnce a na talíři pokapeme olivovým olejem.

Poznámka

Zelí podáváme studené, pokapané olivovým olejem a ozdobíme olivami. Je dobré jako příloha k různým masům, ale podáváme ho také s opečeným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Babiččino zelí
Od babiček je vždy všechno nejlepší grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept