Grilované řízky od bači - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované řízky od bači
Grilované řízky od bači
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
600 g | Vepřová kýta |
80 g | Vepřový bok |
8 ks | Žemle tuková |
marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Harissa pasta |
1 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová pikantní |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 131,9mg |
Draslík | 678,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 20,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprikové lusky čerstvé, Vepřová kýta, Vepřový bok, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žemle tuková, Harissa pasta, Olej olivový, Omáčka sojová pikantní, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované řízky od bači postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme marinádu: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, čerstvě pomletý pepř 4 barev, sójovou omáčku, sůl, prolisovaný česnek a paprikovou pastu. Vše dobře promícháme. |
2 | Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky (přibližně 2 cm). Maso po okrajích mírně nařízneme, naklepeme a potřeme marinádou. Odložíme do druhého dne do chladničky. |
3 | Druhý den omyjeme papriky, rozpůlíme je a zbavíme semínek. Na každý plátek dáme poloviny papriky, plátek pikantního okořeněného vepřového uzeného boku a vše zabalíme do 2-3 plátků anglické slaniny. Vše dobře přichytíme párátky nebo špejlí. |
4 | Rozehřejeme gril a řízky grilujeme z každé strany asi 4 minuty. Během grilování je potíráme marinádou. Podáváme je s čerstvými žemlemi. |
Poznámka
K bačovým řízkům podáváme saláty z čerstvé zeleniny.