Řízečky z panenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízečky z panenky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3704 |
Ingredience
200 g | Fazole bílé |
200 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 138,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 439,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízečky z panenky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v misce mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypřící prášek a vše promícháme. Nastrouháme sýr a přidáme do těstíčka. Vše promícháme. |
2 | Nakrájíme na plátky maso, trochu posypeme moukou a obalujeme v sýrovém těstíčku. Poté ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. |
3 | Zelené i bílé fazolky zbavíme nálevu, necháme okapat a smícháme s nakrájenými rajčaty. Podlijeme lžičkou oleje a osmahneme. |
4 | Řízečky podáváme s fazolovou směsí. |