Rizoto janovské s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto janovské s mořskými plody
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37056 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mořské plody mix |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
350 g | Rýže Arborio |
50 g | Sýr Parmezán |
1,2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 297,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sýr Parmezán, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořské plody mix, Oregano čerstvé, Rýže Arborio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto janovské s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme ve velkém hrnci vývar k varu, přidáme rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Poté ji scedíme, propláchneme a vodu, ve které se vařila, si ponecháme. |
2 | Rozehřejeme ve woku máslo, přidáme rozetřený česnek a chvilinku osmahneme, přidáme směs plodů moře a 5 minut smažíme. Přimícháme oregano a vařenou rýži a 3 minuty vaříme. Pokud se směs lepí, přidáme vodu z rýže. Přidáme do směsi parmezán a promícháme. |
3 | Ihned podáváme. |