Recept

Rizoto s krevetami a bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37163

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
400 g Krevety tygří - loupané
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
350 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
1,2 l Vývar rybí
1 stroužek Česnek
1 ks Pórek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
17% Sacharidy 62 g
29% Tuky 22 g
37% Sodík 743 mg
45% Bílkoviny 25 g

Rizoto s krevetami a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Krevety omyjeme, očistíme a opláchneme pod studenou vodou.

2

Na pánvi rozpálíme třetinu másla, přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, na kolečka nakrájený pórek, bobkový list, nasekanou petrželovou nať, krevety a vše přelijeme bílým vínem. Dusíme asi 6 minut.

3

Ve velkém hrnci rozpálíme druhou třetinu másla a olej, přidáme zbytek cibule, česnek a necháme zesklovatět. Do hrnce přidáme rýži a krátce osmahneme. Přidáme trochu rybího vývaru a mícháme, dokud se vývar do rýže nevsákne. Takto postupně za stálého míchání přidáváme všechen vývar, dokud rýže nezměkne.

4

Poté do hrnce přimícháme krevety, zbylou třetinu másla, osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept