Jednoduchý recept

Vinegretta - francouzská zálivka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37226

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,5 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Provensálské koření
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 50 kcal
Kilojoule 209kJ
0% Sacharidy 1 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 97 mg
0% Bílkoviny 0 g

Vinegretta - francouzská zálivka postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta":

2

do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Poté postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

Poznámka

Dressing Vinaigrette používáme jako zálivku nebo studenou omáčku, do různých salátů z čerstvé zeleniny, např.: artyčoky, chřest, pórek, žampiony, hlávkové saláty aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept