Papriky plněné po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné po italsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37361 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kečup |
1 ks | Lilek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 447,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné po italsku postup přípravy receptu:
1 | Na poloviny překrojíme papriky. Odstraníme jádřince a semínka. Pokapeme pár kapkami olivového oleje, osolíme a opepříme. |
2 | Zbývající olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, lilek a žampiony, smažíme 4 minuty. Poté přendáme do misky. Do lilkové směsi přidáme pokrájená rajčata, bazalku, citronovou šťávu a houbový kečup. Touto směsí naplníme půlky paprik. Zabalíme je do fólie a grilujeme 20 minut, jednou obrátíme. |
3 | Poté opatrně rozbalíme a podáváme ozdobené bazalkou. |