Recept

Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37461

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
500 ml Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 650kJ
1% Sacharidy 5 g
71% Tuky 53 g
27% Sodík 541 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Na každý plátek položíme plátek slaniny, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a petrželku. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami nebo párátky.

2

Závitky opečeme v kastrole s rozehřátým máslem a olejem, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

3

V zakysané smetaně rozkvedláme hořčici a hladkou mouku, vlijeme do šťávy a chvíli povaříme.

4

Můžeme podávat s noky, těstovinami nebo s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept