Pizza marinara s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza marinara s olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37463 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
50 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Mozzarella |
50 g | Mušle slávky |
10 ks | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 13,9mg |
Draslík | 99,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 54,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Mušle slávky, Oregano sušené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Krevety tygří - loupané, Mozzarella, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza marinara s olivami postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Rajčatový protlak smícháme s bílým vínem, 1 lžící vody, najemno nasekanou jarní cibulkou, oreganem, česnekem, solí a pepřem. Takto připravenou směsí potřeme korpus na pizzu. |
7 | Navrch naklademe vařené vyloupané krevety, konzervované mušle, olivy a kolečka mozzarelly. Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem. |
8 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut. |