Zelný salát s jablky a hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s jablky a hroznovým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37527 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 hrst | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 609,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hroznové víno, Jablka, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s jablky a hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | 2 žloutky z uvařených vajec utřeme s olejem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme. |
2 | Očištěné hlávkové zelí nakrouháme a smícháme s oloupanými, jádřinců zbavenými jablky nakrájenými na kostky. Vmícháme připravenou zálivku a salát necháme chvíli odležet. |
3 | Před podáváním do salátu přidáme omyté hroznové víno. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.