Srnčí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí na víně
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
160 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
1,5 kg | Srnčí maso |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
25 g | Želé rybízové |
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
10 g | Citronová kůra |
5 g | Jalovec |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Pomerančová kůra |
10 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 160,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Česnek, Citronová kůra, Pepř černý celý, Pomerančová kůra, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí , Želé rybízové, Jalovec, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí na víně postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme víno, pomerančovou a citronovou kůru, kuličky jalovce, pepře, drcený česnek, tymián a petržel. Srnčí v marinádě |
2 | obalíme a necháme je 2-3 dny v chladničce marinovat, občas maso obrátíme. |
3 | Maso vyndáme z marinády a osušíme, marinádu přecedíme a uchováme. |
4 | V hlubokém pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo |
5 | pěnit, přidáme srnčí a zprudka je 5 minut smažíme. Ze všech stran opečené maso z pekáče vyndáme. |
6 | Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme do něj nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přikryjeme a velmi zvolna 10 minut smažíme. Na vrstvy zeleniny vložíme srnčí, přilijeme vývar, scezenou marinádu, podle chuti sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme vrstvou nepropustného papíru, přes něj dáme pokličku a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Srnčí můžeme dusit i na sporáku. |
7 | Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče přecedíme. Přidáme rybízové želé a povaříme, až je omáčka hladká. Srnčí nakrájíme na plátky, klademe na nahřáté talíře. Přelijeme omáčkou a servírujeme. |