Hovězí burrito - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí burrito
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37638 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička |
400 g | Fazole červené sterilované |
380 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
3 kávová lžička | Kmín mletý |
15 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 polévková lžíce | Smetana zakysaná 15% |
5 g | Sůl |
500 g | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 54,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 396,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Fazole červené sterilované, Koriandr čerstvý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí burrito postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky osolíme a opepříme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín. 5 minut průběžně promícháváme a dohněda smažíme. |
3 | Vložíme rajčata a smažíme další asi 3 minuty. Přilijeme šťávu z rajčat, fazole a 8-10 minut ji necháme vyvařit. |
4 | Směs rozdělíme na jednotlivé tortilly a stočíme je. Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené koriandrem. |
Poznámka
1