Pizza se slaninou a uzeným sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza se slaninou a uzeným sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37678 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
18 g | Cukr krupice |
22,5 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
52,5 ml | Olej olivový |
1,5 špetka | Sůl |
322,5 ml | Voda pitná |
Náplň | |
120 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam uzený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 280,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Anglická slanina, Oregano sušené, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Cibule červená, Olej olivový, Protlak rajčatový, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza se slaninou a uzeným sýrem postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme lžící olivového oleje a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem, navrch klademe plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, na polovinu překrojená cherry rajčátka a nakonec poklademe plátky uzeného sýra. Osolíme, posypeme oreganem, zakápneme olivovým olejem. |
7 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut. |
8 | Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou. |