Pórkový koláč se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový koláč se slaninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 37744 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
700 g | Pórek |
100 g | Slanina vepřová |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 balení | Těsto na pizzu |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 121,6mg |
Draslík | 237,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 214,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový koláč se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizu si připravíme dle návodu na obalu a vložíme ho do formy na koláč. Pórek nakrájíme na drobné kousky. Slaninu nasekáme na kousky a dáme s pórkem na rozpálenou pánev. Pečeme, dokud není slanina do zlatova propečená. |
2 | Vedle si smícháme vejce, smetanu a nastrouhaný sýr. Do směsi přidáme špetku pepře, soli a majoránky. |
3 | Nyní na těsto ve formě rozložíme slaninu s pórkem a vše zalijeme krásně vypadající smetanovou směsí. |
4 | Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct na 200 stupňů cca 35 minut. |