Recept

Jehněčí kýta s citronovou nádivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37836

Ingredience

2 kg Jehněčí kýta
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar jehněčí
2 stroužek Česnek
Nádivka
10 g Citronová kůra
1 polévková lžíce Olej olivový
30 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
130 g Strouhanka
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 036kJ
4% Sacharidy 14 g
62% Tuky 46 g
34% Sodík 675 mg
100% Bílkoviny 57 g

Jehněčí kýta s citronovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nádivka: v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou šalotku a asi 5 minut ji smažíme. Hrnec odstavíme, přidáme strouhanku, olivy, citronovou kůru, bylinky.

2

Nádivkou naplníme a zavineme vykostěnou kýtu. Zvážíme ji. Maso dáme na pekáč. Podlijeme vínem a vývarem, 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Ztlumíme oheň na 180 °C a dopékáme 20 minut na každých 500 g váhy, až vytéká čirá šťáva.

3

Kýtu vyndáme z trouby, volně ji zakryjeme fólií a necháme 10 minut stát.

4

Šťáva: ze šťávy na pekáči sebereme lžící tuk. Pekáč postavíme na sporák. Šťávu 5 minut povaříme, přitom mícháme, aby se rozpustily připečeniny ode dna. Šťávu ochutnáme, dokořeníme, přecedíme a přidáváme ke každé porci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept