Zdravý recept

Anglické jehněčí kotlety

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37919

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
250 g Cibule
1 kg Jehněčí kotlety
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 930kJ
11% Sacharidy 39 g
49% Tuky 36 g
33% Sodík 668 mg
95% Bílkoviny 54 g

Anglické jehněčí kotlety postup přípravy receptu:

1

Do zapékací mísy dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, zakryjeme je polovinou cibule, na ni položíme osolené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list a pepř. Přikryjeme vrstvou zbylé cibule a nakonec bramborami. Každou vrstvu osolíme a opepříme.

2

Zalijeme vodou, aby byla mísa do poloviny plná. Zakryjeme těsnou poklicí, dáme do trouby předehřáté na 160 °C a 2-2 1/2 hodiny dusíme, dokud nejsou maso i brambory měkké.

3

Bez poklice pečeme při 220 °C 20-30 minut, vrchní vrstvu necháme zapéci dohněda . Před podáváním zasypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept