Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38058 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
130 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
20 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
50 g | Šunka od kosti |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 476,2mg |
Draslík | 158,4mg |
Vláknina | 408,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Špenát listový čerstvý, Sůl, Šunka od kosti, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěné máslo smícháme se dvěma žloutky, 30 ml vody, vínem a špetkou soli. 2 litry vody uvedeme k varu, přilijeme ocet a po jednom v ní uvaříme rozkleplá vejce po dobu 1 minuty. Dbáme na to, abychom neporušili žloutek. Nádobu s omáčkou dáme nad vařící vodu a za stálého míchání necháme zhoustnout. |
2 | Tousty krátce nahřejeme v rozpálené troubě, naplníme šunkou, kouskem špenátu, vejcem a na závěr přelijeme omáčkou. Servírujeme teplé. |