Halušky se zelím a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halušky se zelím a jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38088 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Jablka |
4 ks | Klobása Dunajská |
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Slovenské halušky |
1 špetka | Sůl |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 251,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Slovenské halušky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halušky se zelím a jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na drobné kousky. Klobásy pokrájíme na větší kostičky. Zelí propláchneme studenou vodou. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme cibuli a necháme osmahnout dozlatova, poté přidáme zelí a jablka. Přiklopené dusíme 12 minut, poté dochutíme cukrem, solí a pepřem. Odstavíme z plotny. |
3 | Klobásy osmahneme na suché pánvi bez oleje dozlatova. |
4 | Halušky uvaříme dle návodu výrobce, přimícháme k nim zelí a kousky klobásy a ihned servírujeme. |