Recept

Vepřová kýta na špízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38106

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
150 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 861 kcal
Kilojoule 3 601kJ
4% Sacharidy 15 g
96% Tuky 72 g
33% Sodík 666 mg
74% Bílkoviny 41 g

Vepřová kýta na špízu postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na ploché kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou.

2

Slaninu nakrájíme na silnější plátky, očištěné žampiony a omytá rajčata překrojíme na poloviny, oloupanou cibuli na čtvrtky.

3

Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme cibuli, maso, slaninu, žampiony a rajčata. Špízy pokapeme částí oleje a necháme nejméně 2 hodiny proležet v chladničce.

4

V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme po všech stranách a podlijeme trochou vývaru, aby se vytvořila šťáva.

5

Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory nebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept